Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

60%κούρεμα στα αποθεματικά των επιμελητηρίων από την τράπεζα της Ελλάδος.

Ειδήσεις όλο το 24ωρο απο Λευκαδα


Κεραυνός εν αιθρία ήταν η απάντηση της Τράπεζας της Ελλάδος σε ερώτηση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος  για την τύχη των αποθεματικών των επιμελητηρίων της χώρας που βάση νόμου πρέπει να τα καταθέτουν  υποχρεωτικά στην Τράπεζα της Ελλάδος.      


 Η απάντηση της τραπέζας της Ελλάδος ήταν ότι τα αποθεματικά των επιμελητηρίων θα υποστούν κούρεμα κατά 60% αφού έχουν επενδυθεί σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, αυτό μάλιστα έγινε χωρίς να ενημερωθούν τα επιμελητήρια και να συναινέσουν σε αυτό. Η ερώτηση από την Κεντρική Ένωση έγινε μετά από καταγγελίες επιμελητηρίων ότι τις τελευταίες εβδομάδες δεν μπορούν να πάρουν χρήματα από τους λογαριασμούς  που τηρούν στην  Τράπεζα της Ελλάδος.

Μετά από αυτό σε κοινή έκτακτη σύσκεψη τους οι εκπρόσωποι των επιμελητηρίων Αθήνας  και Πειραιά  εξέτασαν τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος και αποφάσισαν να υπερασπίσουν τα αποθεματικά τους τα οποία προέρχονται αποκλειστικά από συνδρομές των μελών τους, καθώς και να ζητήσουν από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος να αναλάβει περαιτέρω θεσμικές πρωτοβουλίες ώστε να αντιμετωπισθεί συνολικά το πρόβλημα, ακόμη και να προσφύγουν νομικά κατά της τράπεζας της Ελλάδος.

Αξίζει να αναφέρουμε ενδεικτικά ότι το εμπορικό επιμελητήριο Αθηνών χάνει περίπου7.000.000€ ενώ τα αποθεματικά όλων των Επιμελητηρίων της χώρας από τα 60.000.000€  μειώνονται περίπου στα 23.000.000€.
Όχι μόνο δεν υπάρχουν κονδύλια για τα επιμελητήρια αλλά τους στερούν και τα χρήματα που υπολόγιζαν ότι είχαν.

φωτο ρεπορταζ. Μ.Λ

Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger