Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Συνεδρίαση Προ Ημερήσιας Διάταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ι.Ν στην Κέρκυρα

Ειδήσεις όλο το 24ωρο απο Λευκαδα


Προ ημερήσιας διάταξης το αίτημα για χρηματοδότηση του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κέρκυρας
Παράσταση στον Υπουργό, Παύλο Γερουλάνο, για τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα όλων των νησιών

Το αίτημα τόσο του Δ.Σ. του ΝΑΟΚ όσο και του «Ναυσίθοου», να χρηματοδοτηθεί η θέρμανση του νερού και να ξανανοίξει το κολυμβητήριο του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κέρκυρας, που κατατέθηκε μέσω υπομνήματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο, συζητήθηκε - προ ημερήσιας διάταξης – κατά τη σημερινή συνεδρίαση του σώματος, που γίνεται στην Κέρκυρα.
Η συζήτηση έγινε παρουσία μελών των διοικητικών συμβουλίων των ναυταθλητικών σωματείων και του Σωματείου Εργαζομένων στο Ε.Α.Κ.Κ., που έκαναν ολιγόλεπτες παρεμβάσεις για να εκθέσουν τις απόψεις τους και να περιγράψουν την κατάσταση που επικρατεί στο Ε.Α.Κ.Κ. και – παραπέρα – την αδυναμία άθλησης εξαιτίας της έλλειψης θέρμανσης.
Επιστολή Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας, Χρήστου Σκούρτη, στο Γ.Γ. Αθλητισμού
Σε παρέμβασή του για το θέμα ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας και Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού, Χρήστος Σκούρτης, μεταξύ άλλων, έκανε αναφορά στην επιστολή που έστειλε – προ ημερών – στο Γ.Γ. Αθλητισμού, στην οποία αναφέρεται:
«Βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να σας μεταφέρω την έντονη δυσφορία της ναυταθλητικής οικογένειας της Κέρκυρας εξ αιτίας των συνθηκών που επικρατούν στο κλειστό κολυμβητήριο του νησιού και έχει ως αποτέλεσμα την μη ομαλή λειτουργία του με άμεσο ελλοχεύοντα κίνδυνο την απαξίωση των ναυταθλητικών αθλημάτων και του ναυταθλητισμού.
Το πρόβλημα εντοπίζεται στις χαμηλές θερμοκρασίες της δεξαμενής λόγω μη επαρκούς χρηματοδότησης για την προμήθεια πετρελαίου.
Το κονδύλι των 40.000 περίπου χιλιάδων ευρώ δεν επαρκεί, αφού ήδη το ΕΑΚΚ χρωστά από την περσινή χρονιά ένα σημαντικό ποσό στον προμηθευτή το οποίο υπολογίζεται περίπου στις 75.000 ευρώ. Όπως αντιλαμβάνεστε μέρος των χρημάτων θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή του περσινού χρέους.
Υπ’ αυτές τις συνθήκες όμως, δεν είναι εφικτή η ομαλή λειτουργία του κολυμβητηρίου, αφού το κρύο νερό, δημιουργεί συνθήκες που ευνοούν τους τραυματισμούς των αθλητών, με αποτέλεσμα οι γονείς να απομακρύνουν τα παιδιά τους, από την πισίνα και από τα αθλήματα της κολύμβησης και της υδατοσφαίρισης. Επίσης δεν μπορούν να προετοιμαστούν κατάλληλα οι αθλητές των αγωνιστικών τμημάτων, πολύ περισσότερο της υδατοσφαίρισης, εν όψει της έναρξης του φετινού πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας.
Θεωρώ ότι η Γ.Γ.Α οφείλει να ενσκήψει στο πρόβλημα και να δώσει άμεσα λύση, ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του κολυμβητηρίου της Κέρκυρας.
Το οφείλετε σε έναν ακριτικό νησί, το οφείλετε στην Κέρκυρα που έχει δημιουργήσει παράδοση στον ναυταθλητισμό και έχει ενισχύσει τις εθνικές ομάδες με αθλητές που διακρίθηκαν σε διεθνές επίπεδο, όπως ο Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης, ο οποίος ξεκίνησε την ενασχόληση του με την κολύμβηση από την Κέρκυρα.
Είναι πραγματικά κρίμα, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά ο τόπος μας, να στερούμε στα παιδιά της περιφέρειας τη διέξοδο που έχουν, για να ασχολούνται με τον αθλητισμό.
Ευελπιστώ να ανταποκριθείτε άμεσα στο δίκαιο αίτημα της ναυταθλητικής οικογένειας του νησιού μας και να υποστηρίξετε την ομαλή λειτουργία του κολυμβητηρίου μας, αποστέλλοντας τα απαραίτητα κονδύλια».


Απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου
Το Περιφερειακό Συμβούλιο, μετά από εκτενή συζήτηση και τις τοποθετήσεις τόσο των επικεφαλής των παρατάξεων όσο και περιφερειακών συμβούλων, αποφάσισε, κατά πλειοψηφία:
1. Να γίνει – άμεσα -παράσταση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου και όσων επικεφαλής παρατάξεων επιθυμούν, στον Υπουργό Πολιτισμού – Αθλητισμού, καθώς και στο Γ.Γ. Αθλητισμού, προκειμένου να εκθέσουν την κατάσταση που επικρατεί σε όλα τα Αθλητικά Κέντρα των Ιονίων Νήσων (Κέρκυρας, Λευκάδας, Αργοστολίου).
2. Να ζητηθεί άμεση χρηματοδότηση των Αθλητικών Κέντρων από τα έσοδα του ΟΠΑΠ.
3. Να διερευνηθεί η δυνατότητα ένταξης σε ενεργειακό πρόγραμμα των κολυμβητηρίων, για την κατασκευή – εγκατάσταση ηλιακών μεμβρανών για την παροχή ενέργειας και το πόρισμα της έρευνας να παρουσιαστεί στην αμέσως προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
4. Να διερευνηθεί η δυνατότητα χρηματοδότησης των κολυμβητηρίων από τα υπόλοιπα των κωδικών του προϋπολογισμού της Π.Ι.Ν.


Ψήφισμα παράταξης «Λαϊκής Συσπείρωσης»
Η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» πρότεινε ψήφισμα για το ίδιο θέμα, το οποίο έλαβε 8 ψήφους και μειοψήφισε.
Το ψήφισμα που ετέθη σε ψηφοφορία αναφέρει:
«Το Π.Σ της ΠΙΝ πιστεύει ότι ο γενικότερος σχεδιασμός του κράτους για τη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό πρέπει να δημιουργεί τις προϋποθέσεις (χρηματοδότηση, υλικοτεχνική υποδομή, επιστημονική στήριξη) ώστε όλα τα αθλήματα να αναπτύσσονται με βάση τις ανάγκες τους. Για το σκοπό αυτό χρειάζεται:
• Ενιαίος δημόσιος κρατικός φορέας Φυσικής Αγωγής, που θα έχει τη συνολική ευθύνη για το σχεδιασμό, τη λειτουργία και τον έλεγχο της Φυσικής Αγωγής.
• Χορήγηση δωρεάν από το κράτος όλων των προϋποθέσεων για τη Φυσική Αγωγή και τον αθλητισμό της νεολαίας.
• Διασύνδεση της Φυσικής Αγωγής στο σχολείο με το αθλητικό σωματείο και τη λειτουργία των Αθλητικών Οργανισμών Δήμων.
• Το αθλητικό σωματείο, με γενικότερο κοινωνικό ρόλο, να είναι η βάση του αθλητισμού και το κράτος οφείλει να παρέχει όλες τις προϋποθέσεις για το έργο του. Να καλύπτονται τα έξοδά του με θεσμοθετημένο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό, να κοπούν οι δεσμοί με τους χορηγούς. Η συμμετοχή όλων στα αθλητικά σωματεία να είναι ελεύθερη, η συνδρομή των μελών συμβολική και η προπόνηση δωρεάν.
• Συγκεκριμένα η πρότασή μας για το ΕΑΚ της Κέρκυρας και των άλλων περιφερειακών ενοτήτων είναι να αποδοθούν αμέσως όλα τα χρωστούμενα από την ΓΓΑ.
• Να σταματήσει οριστικά η πολιτική της υποχρηματοδότησης και εγκατάλειψης των κολυμβητηρίων της περιφέρειας. Να ενισχυθούν άμεσα με επαρκές ποσό για την άμεση χειμερινή λειτουργία τους.
• Ειδικότερα για το ΕΑΚ Κέρκυρας να εξασφαλιστούν οι αναγκαίοι πόροι για την απρόσκοπτη λειτουργία του όπως αρμόζει στο ένα και μοναδικό δημόσιο συγκρότημα αθλητικών εγκαταστάσεων της Κέρκυρας με πολλές χιλιάδες χρήστες και μεγάλη ιστορία, αθλητικής και κοινωνικής προσφοράς.
• Να πάρει ταχύτερους ρυθμούς η ήδη κατατεθειμένη συμμετοχή του ΕΑΚ( και του κολυμβητηρίου σε πρόγραμμα εγκατάστασης συστημάτων ηλιακής ενέργειας, που θα του προσφέρει ενεργειακή αυτονομία»
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger