Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Επιμελητήριο Λευκάδας: Συνάντηση στο Νυδρί με θέμα τις πτήσεις lowcost..

Ειδήσεις όλο το 24ωρο απο Λευκαδα


Έχοντας ως δεδομένο ότι αφενός μεν η φετινή τουριστική περίοδος είχε απογοητευτικά αποτελέσματα για το σύνολο των επαγγελματιών του Νομού, αφετέρου δε ότι ο τουρισμός αποτελεί τη βαριά βιομηχανία του Νομού μας και την κύρια πηγή των εσόδων του, επιβάλλεται να αναλάβουμε τις πρωτοβουλίες εκείνες που θα αντιμετωπίσουν την κατάσταση αυτή.

Η νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου Λευκάδας συναισθανόμενη την κρισιμότητα της κατάστασης και διαβλέποντας εγκαίρως το πρόβλημα της φετινής σεζόν ευθύς μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά της επιχείρησε να θέσει τα θεμέλια για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου -μεταξύ άλλων- ερχόμενη σε επικοινωνία με τους υπεύθυνους της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Ryanair, για να εξασφαλίσει την έναρξη πτήσεων με προορισμό το αεροδρόμιο του Ακτίου.
Ήδη βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της συμφωνίας και αυτό που απομένει είναι η εύρεση και η διασφάλιση της χρηματοδότησης για την υπογραφή της συνεργασίας. Επισημαίνουμε ότι σε περίπτωση που η συμφωνία επιτευχθεί από τον Μάρτιο του 2013 θα έρχονται στο αεροδρόμιο του Ακτίου 4 πτήσεις ανά εβδομάδα εξασφαλίζοντας στην ευρύτερη περιοχή έκρηξη της επισκεψιμότητας αλλά και του τζίρου των επιχειρήσεων, καθώς αναμένονται περίπου 18.000 νέοι επισκέπτες και αύξηση των εσόδων από τον τουρισμό περίπου περί τα 10 εκατ. ευρώ.
Έχοντας ως δεδομένο ότι από το κράτος δεν μπορούμε πλέον να έχουμε καμία υποστήριξη η διοίκηση του Επιμελητηρίου ανέλαβε την πρωτοβουλία να συντονίσει όλους τους εμπλεκόμενους τουριστικούς προορισμούς και τους φορείς τους για την εύρεση και διασφάλιση της χρηματοδότησης, καθώς και να εξασφαλίσει τη συγκέντρωση του ποσού που αναλογεί στην Λευκάδα.
Λαμβάνοντας υπ’ όψιν σας ότι είμαστε υποχρεωμένοι να αφυπνιστούμε και να αντιμετωπίσουμε με τις δικές μας δυνάμεις τα προβλήματα του τόπου μας συμβάλλοντας οικονομικά στη συγκέντρωση του ποσού που θα απαιτηθεί για την τουριστική μας προβολή, καλείστε σε συνάντηση την Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012 στις 11.00 πμ στο χώρο του Παλαιού Δημαρχείου στο Νυδρί για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με το θέμα αυτό.
Πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι αν δεν υπογραφεί η συμφωνία μέσα στον Αύγουστο θα πρέπει να ξεχάσουμε τις πτήσεις lowcost τουλάχιστον για έτος 2013.
Με εκτίμηση
Σωτήρης Σκιαδαρέσης
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Λευκάδας
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger