Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Μέτρα για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου



Ειδήσεις όλο το 24ωρο απο Λευκαδα


Μείζον θέμα που ταλαιπωρεί την οικονομία του τόπου μας και ακόμη περισσότερο τους καλοκαιρινούς μήνες όπου το πρόβλημα εντείνεται, είναι το παρεμπόριο για το οποίο το Επιμελητήριο Λευκάδας με επικεφαλής τον πρόεδρό του, κύριο Σωτήρη Σκιαδαρέση, πραγματοποίησε συμβούλιο στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας την Τρίτη 3 Ιουλίου 2012.

Στην προσπάθεια να δοθεί λύση στο μεγάλο αυτό πρόβλημα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κάλεσε τους επικεφαλής των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, ώστε στο ανώτερο δυνατό επίπεδο να παρθούν οι όποιες αποφάσεις και να γίνει ο απαιτούμενος συντονισμός των υπηρεσιών, για να αντιμετωπιστεί επιτέλους το φαινόμενο του παραεμπορίου. Στην συνάντηση παρέστησαν ο αντιπεριφερειάρχης, κος Θοδωρής Βερύκιος, ο αντιδήμαρχος, κος Στέλιος Ρόκκος, ο υπολιμενάρχης, κος Καρβέλης, ο αστυνομικός υποδιευθυντής Λευκάδας, κος Γιώργος Τσιρογιάννης, ο κος Σπύρος Βεργίνης ως εκπρόσωπος της Δ.Ο.Υ. Λευκάδας, καθώς και οι πρόεδροι των εμπορικών συλλόγων του νησιού. Στην συνάντηση είχε προσκληθεί και ο βουλευτής, κος Θεόδωρος Σολδάτος ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων τελικά δεν κατόρθωσε να παραστεί.
«Πρέπει να αποφασίσουμε να κάνουμε δουλειά», τόνισε ο κύριος Σωτήρης Σκιαδαρέσης συνεχίζοντας: « Δεν υπάρχει δεν μπορούμε, αλλά δεν θέλουμε. Γνωρίζετε όλοι ότι ο τζίρος του παρεμπορίου είναι τεράστιος και φτάνει τα 25 δις € μόνο για το κομμάτι που αφορά εμάς, δηλαδή ηλεκτρονικά είδη, τσάντες, μικροαντικείμενα, φρούτα κλπ. Το κράτος χάνει κάθε χρόνο από ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος πάνω από 9 δις €, ενώ την ίδια στιγμή μειώνει μισθούς, συντάξεις και επιβαρύνει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με δυσβάστακτους φόρους, για να εξοικονομήσει περίπου 3 δις €. Αν προσπαθήσουμε όλοι οι αρμόδιοι φορείς από κοινού, μπορούμε να βρούμε τρόπο να διώξουμε τους παράνομους εμπόρους, αλλοδαπούς αλλά και ημεδαπούς. Δεν είναι δυνατόν τώρα που οι επιχειρήσεις κλείνουν και οι υπάλληλοι χάνουν τις δουλειές τους να αδιαφορούμε για την νούμερο ένα μάστιγα της χώρας».
Ακολούθησαν συζητήσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν η Αστυνομία, η Δημοτική Αστυνομία και το Λιμεναρχείο όσον αφορά την αντιμετώπιση του παρεμπορίου και σχετικά με το ποιες δραστικές λύσεις πρέπει να παρθούν. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το Νυδρί, όπως κατήγγειλε ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Ελλομένου, έχει μείνει χωρίς δημοτική αστυνόμευση με το παρεμπόριο να βασιλεύει και το τζίρο των καταστημάτων να βρίσκεται 50% κάτω με αποτέλεσμα οι καταστηματάρχες του Νυδριού να μη μπορούν να καλύψουν βασικές τους ανάγκες. Το συμβούλιο θεώρησε σημαντικό το γεγονός της έλλειψης δημοτικής αστυνόμευσης στο Νυδρί τους τελευταίους μήνες και θα εξετάσει τους λόγους αυτής τη έλλειψης σε επόμενη συνάντηση που θα κανονιστεί για το συγκεκριμένο θέμα.
Να σημειωθεί ότι από τον αντιδήμαρχο κύριο Ρόκκο ειπώθηκε ότι το 2012 η Δημοτική Αστυνομία έχει δώσει άπειρες κλήσεις σε παραβάτες μικροπωλητές.
Κατάσχεση ή επιτόπου καταστροφή;
Ο Αντιδήμαρχος, κύριος Ρόκκος διαμαρτυρήθηκε για τους μεγάλους όγκους κατεσχεμένων εμπορευμάτων λέγοντας ότι δεν χωράνε πλέον στις αποθήκες του Δήμου.
Ο κύριος Σκιαδαρέσης προέτρεψε τον αντιδήμαρχο να εντείνει τις προσπάθειες της η Δημοτική Αστυνομία σε καθημερινή βάση και όχι αποσπασματικά και στην περίπτωση που τα εμπορεύματα δεν χωράνε στις αποθήκες του Δήμου ανέφερε ότι το Επιμελητήριο μπορεί να μισθώσει μια αποθήκη που θα αναλάβει να την πληρώνει με δικά του έξοδα. Επίσης, τόνισε ότι πολλές φορές η μόνη λύση, για να σταματήσουμε τους λαθρέμπορους, πέραν του προστίμου που αγγίζει τα 1000 ευρώ, είναι να γίνεται επιτόπου καταστροφή των εμπορευμάτων, αφού ο νόμος δίνει αυτό το δικαίωμα και είναι σίγουρος ότι μόνο έτσι θα σταματήσει το πρόβλημα.


Θοδωρής Βερύκιος « Η Ελλάδα αποθήκη ψυχών»
Ο Αντιπεριφεριάρχης Λευκάδας, κύριος Βερύκιος, τόνισε ότι η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη από τότε που ξεκίνησαν να έρχονται οι λαθρομετανάστες στη χώρα μας. « Μετατρέψαμε την πατρίδα μας σε αποθήκη ψυχών και στο τέλος, όταν ο άνθρωπος θα πεινάσει, γίνεται κτήνος που θα κλέψει ή θα πουλήσει παράνομα προϊόντα ή θα σκοτώσει». Ο κύριος Σκιαδαρέσης, όμως, τόνισε ότι άλλοι είναι αρμόδιοι για να λύσουν το πρόβλημα αυτό και ότι, αν συνεχίσουμε να δείχνουμε ανοχή στο παρεμπόριο και να λυπούμαστε τους λαθρομετανάστες, θα αρχίσουν οι Έλληνες να πεινάνε και θα γίνουν και αυτοί μετανάστες.
Το Κ.Ε.Λ.Α.Υ.Ε
Τα αρχικά σημαίνουν «Κλιμάκιο λαϊκών αγορών και υπαίθριου εμπορίου» για το οποίο ο κος Σκιααδρέσης ανέφερε ότι θα πρέπει να συσταθεί το γρηγορότερο δυνατόν. Ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, κος Θοδωρής Βερύκιος, τόνισε ότι θα δώσει εντολή για άμεση σύσταση του κλιμακίου αυτού που έχει μεγάλες αρμοδιότητες, αφού μπορεί να καταστρέφει επιτόπου τα παράνομα εμπορεύματα. Η κυρία Πολίτη από την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας ενημέρωσε ότι θα συγκροτηθεί πρώτα η γραμματειακή υποστήριξη του ΚΕΛΑΥΕ και θα φτιαχτεί το μητρώο των μελών της. Ανοιχτό έμεινε όμως το πότε ακριβώς θα συγκροτηθεί το κλιμάκιο και θα μπει σε λειτουργία.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου υπογράμμισε για ακόμη μια φορά ότι αυτό πρέπει να γίνει άμεσα, ώστε να μην χαθεί η καλοκαιρινή περίοδος, αφού έμειναν μόνο 40 μέρες και προθυμοποιήθηκε να εντάξει στην επιτροπή αυτή και τη μοναδική υπάλληλο που εργάζεται στο επιμελητήριο. Τόνισε επίσης ότι πρέπει να βρεθεί φόρμουλα συνεργασίας μεταξύ αστυνομίας, δημοτικής αστυνομίας , λιμενικού και εφορίας, ώστε συντονισμένα να γίνονται οι όποιες κινήσεις και όχι αποσπασματικά από την κάθε υπηρεσία. 


Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger