Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Ενημερωτική ημερίδα για το σχεδιασμό της περιόδου 2014-2020 στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων - Συμμετοχή του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

Ειδήσεις όλο το 24ωρο απο Λευκαδα


                                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Ενημερωτική ημερίδα για το σχεδιασμό της περιόδου 2014-2020 στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων – Συμμετοχή του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων
Σε ενημερωτική ημερίδα, που διοργανώνει η Ειδική Γραμματεία του ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, θα συμμετάσχει ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη 18 Ιουλίου (9.30-14.00), σε αίθουσα του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και έχει ως θέμα το σχεδιασμό του αναπτυξιακού προγραμματισμού της περιόδου 2014-2020, αποτελεί δε συνέχεια εκείνης που είχε γίνει στις 3 Μαΐου.
Στη σχετική Εγκύκλιο του Υπουργείου τονίζεται η ανάγκη ταχείας προετοιμασίας των φορέων και ενεργοποίησης των διαδικασιών αναπτυξιακού σχεδιασμού, με βάση τις αλλαγές που αναμένονται στο νέο κανονιστικό πλαίσιο, τις νέες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, καθώς και τις ανάγκες και τις δυνατότητες των τομέων και των Περιφερειών της χώρας.
Η ενημέρωση της πορείας της διαπραγμάτευσης, η ανάλυση και αποσαφήνιση του περιεχομένου της εγκυκλίου και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, εκτιμάται ότι θα συμβάλλει στην αποτελεσματική έναρξη των διαδικασιών σχεδιασμού.
Πρόγραμμα ημερίδας
Η διάρθρωση της ημερίδας προβλέπεται ως εξής:
Ενημέρωση για το υπό διαπραγμάτευση θεσμικό πλαίσιο και τις Ελληνικές θέσεις.
Παρουσίαση των πρώτων ενδεικτικών κατευθύνσεων αναπτυξιακών προτεραιοτήτων σε συνδυασμό και με τη στρατηγική Ευρώπη 2020.
Λεπτομερής παρουσίαση των αναγκών σχεδιασμού και επεξήγηση των δομών που προβλέπεται να δημιουργηθούν και της λειτουργίας τους.
Ανταλλαγή απόψεων, λοιπά θέματα.
Στην ημερίδα, που έχει τεχνικό χαρακτήρα, καλούνται να συμμετάσχουν μέχρι τρεις υπηρεσιακοί παράγοντες εκπρόσωποι υπουργείων και Περιφερειών, αρμόδιοι για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό. Τουλάχιστον ένας από τους εκπροσώπους θα πρέπει να προέρχεται από Ειδική Υπηρεσία προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger