Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Το βιολογικό λογότυπο της ΕΕ εγκαινιάστηκε επίσημα την 1η Ιουλίου 2012


150612-europe-direct

Ειδήσεις όλο το 24ωρο απο Λευκαδα


 

Από την 1η Ιουλίου 2012 το βιολογικό λογότυπο της ΕΕ καθίσταται υποχρεωτικό σε όλα τα προσυσκευασμένα βιολογικά προϊόντα τροφίμων που παράγονται στα κράτη μέλη της ΕΕ και τα οποία συμμορφώνονται προς τα απαραίτητα πρότυπα. Το λογότυπο θα παραμείνει προαιρετικό για τα μη συσκευασμένα και τα εισαγόμενα βιολογικά προϊόντα. Δίπλα στον λογότυπο της ΕΕ θα συνεχίσει να επιτρέπεται η εμφάνιση άλλων ιδιωτικών, περιφερειακών ή εθνικών λογότυπων.
Το βιολογικό λογότυπο της ΕΕ ή «ευρωφύλλο» θεσπίστηκε την 1η Ιουλίου 2010,
αλλά για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να προσαρμοστούν στους νέους κανόνες και για να αποφευχθεί η αχρήστευση των υφιστάμενων συσκευασιών, προβλέφθηκε διετής μεταβατική περίοδος πριν το λογότυπο καταστεί υποχρεωτικό για όλα τα προϊόντα. Στο ίδιο οπτικό πεδίο του λογότυπου πρέπει επίσης να εμφανίζεται ο κωδικός του φορέα ελέγχου και ο τόπος καλλιέργειας των γεωργικών πρώτων υλών.  Σε ένα πρόσφατο Ευρωβαρόμετρο με τίτλο «Ευρωπαϊκή στάση έναντι της επισιτιστικής ασφάλειας, της ποιότητας των τροφίμων και της υπαίθρου», που θα δημοσιευτεί προσεχώς, περιλαμβάνονται πληροφορίες  σχετικά με το βιολογικό λογότυπο της ΕΕ και παρέχεται η ενθαρρυντική ένδειξη ότι, από την θέσπισή του τον Ιούλιο του 2010, το λογότυπο αναγνωρίζεται ήδη από το ένα τέταρτο (24%) των πολιτών της ΕΕ. 

Η ιδέα ενίσχυσης του κλάδου της βιολογικής καλλιέργειας με την θέσπιση υποχρεωτικού βιολογικού λογότυπου της ΕΕ υιοθετήθηκε από τα κράτη μέλη το 2007. Προκειμένου να καταλήξει σε πρωτότυπο σχέδιο για τον εν λόγω λογότυπο, η Επιτροπή οργάνωσε το 2009  διαγωνισμό, στον οποίο συμμετείχαν πάνω από 3.400 σπουδαστές καλών τεχνών και σχεδίου, καθώς και δημόσια ψηφοφορία επί των 3 καλύτερων σχεδίων στις αρχές του 2010.
 

ΦΩΤΟ από την εκδήλωση
150612-europe-direct

Η κατανάλωση βιολογικών προϊόντων στην ΕΕ γνώρισε σταθερή άνοδο τα τελευταία χρόνια και τώρα αντιπροσωπεύει το 2% σχεδόν της αγοράς της ΕΕ. Η παραγωγή αυξήθηκε επίσης σημαντικά κατά την τελευταία δεκαετία – με περίπου 5% της γεωργικής έκτασης και πάνω από το 2% των γεωργικών εκμεταλλεύσεων (πάνω από 200.000 εκμεταλλεύσεις) να έχουν σήμερα βιολογική πιστοποίηση.

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες και άλλο υλικό σχετικά με τον βιολογικό λογότυπο, διατίθενται στη διεύθυνση:
http://ec.europa.eu/agriculture/organic/home_en
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger