Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Επιστολή Περιφερειάρχη Ι.Ν. για πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου PZL !!!Ειδήσεις όλο το 24ωρο απο Λευκαδα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Επιστολή Περιφερειάρχη Ι.Ν. για πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου PZL
             
   Την έντονη ανησυχία του για το ότι οι μονάδες διασποράς των πυροσβεστικών αεροσκαφών τύπου PZL δεν έχουν ακόμη εγκατασταθεί στα Ιόνια Νησιά, για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, εκφράζει μέσω επιστολής του ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, προς τον Αντιστράτηγο Παναγιώτη Μπονάτσο, Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας,  Θεόδωρο Μπούφη. 

        
Η επιστολή
                                                                                                   
  Θέλω να εκφράσω την έντονη ανησυχία μου γιατί, αν και έχει αρχίσει η αντιπυρική περίοδος, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια απουσιάζουν από τα Ιόνια νησιά, οι μονάδες διασποράς των πυροσβεστικών αεροσκαφών τύπου PZL, τα οποία διαδραματίζουν καθοριστικό επιχειρησιακό ρόλο στην άμεση και αποτελεσματική πυρόσβεση.
   Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, ο καθοριστικός χρόνος που προσδιορίζει την άμεση και αποτελεσματική κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών, είναι ο χρόνος κατά την εκδήλωσή τους.
   Με δεδομένο το ανάγλυφο των νησιών μας, που δυσκολεύει τη γρήγορη και άμεση επέμβαση των επίγειων δυνάμεων, ο ρόλος των αεροσκαφών PZL είναι καθοριστικός παράγοντας για την αποτροπή επέκτασης των πυρκαγιών.
   Όπως επίσης είναι απαραίτητη η παρουσία τους, γιατί κατά τις ημέρες υψηλού κινδύνου, με καύσωνα και ισχυρό αέρα - συχνό φαινόμενο στην περιοχή μας - οι εναέριες περιπολίες που διενεργούν έχουν αποβεί σε πολλές περιπτώσεις σωτήριες.
   Δυστυχώς, φέτος, αν και έχει ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος, με έκπληξη αλλά και με έντονη ανησυχία, διαπιστώνουμε την έλλειψη των συγκεκριμένων μονάδων τόσο στην Κεφαλονιά, όσο και στην Κέρκυρα.
 Η παρουσία των PZL στα νησιά μας είναι απαραίτητη και καθοριστική για να μας εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας, ότι είμαστε πανέτοιμοι για μια ακόμα χρονιά να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την πύρινη λαίλαπα.
   Είναι νωπές ακόμα οι μνήμες από τη μεγάλη πυρκαγιά που έπληξε την Κέρκυρα πέρσι, προκαλώντας τεράστιες οικολογικές ζημιές αλλά και τεράστιες καταστροφές στις περιουσίες των κατοίκων.
   Ευελπιστώ στην άμεση ικανοποίηση του αιτήματος μας, για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη έλευση των μονάδων διασποράς των PZL.


Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger