Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Κινδυνεύει με αναστολή της λειτουργίας του το Νοσοκομείο

Ειδήσεις όλο το 24ωρο απο ΛευκαδαΠραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, Παρασκευή 8 Ιούνη 2012, έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας, το συλλαλητήριο που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας και το ΠΑΜΕ ενάντια στη διακοπή χρηματοδότησης του νοσοκομείου, που έχει σαν αποτέλεσμα την έλλειψη βασικών υλικών, καθαρισμού και απολύμανσης, μέχρι συρίγγων, φαρμάκων και αντιδραστηρίων.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Γιώργος Κούρτης στάθηκε σε δύο σημεία, αυτό της χρηματοδότησης και του καινούργιου Οργανισμού του νοσοκομείου.
Μας χρωστάνε, είπε 3,4 εκ. €, ο ΕΟΠΥΥ δεν μας έχει δώσει από την ίδρυσή του ούτε ένα ευρώ, ενώ το νοσοκομείο χρωστάει σε διάφορους προμηθευτές 1,8 έως 1,9 εκ. € που δεν μπορεί να πληρώσει, με αποτέλεσμα οι εταιρείες να μη μας στέλνουν πια τίποτα. Είναι ζήτημα αν θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε για λίγες μέρες ακόμη, συνέχισε, παρότι μειώσαμε περίπου στο μισό τα καθημερινά ραντεβού. Θα αναγκαστούμε να πάμε σε μερική αναστολή της λειτουργίας του νοσοκομείου και να δεχόμαστε μόνο τα επείγοντα περιστατικά, είπε χαρακτηριστικά.
Για τον καινούργιο Οργανισμό δυναμικότητας 120 κλινών που ψηφίστηκε στις 7 Απρίλη ανέφερε ότι ενώ προτάθηκαν συνολικά 360 οργανικές θέσεις για ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, εγκρίθηκαν τελικά, παραμονές εκλογών, μόλις 256 θέσεις, 104 δηλαδή λιγότερες από τις προταθείσες και 51 λιγότερες από τον παλιό οργανισμό του νοσοκομείου, που ας σημειωθεί ότι προέβλεπε δυναμικότητα 100 κλινών (δείτε τον πιο κάτω πίνακα).
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΑΛΙΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ 100 ΚΛΙΝΩΝΠΡΟΤΑΣΗ ΝΕΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ 120 ΚΛΙΝΩΝΑΥΞΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ (ΠΡΟΤΑΣΗ)ΝΕΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ 120 ΚΛΙΝΩΝ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΟΥ – ΠΑΛΙΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΥΠΗΡ.
ΣΗΜ.
ΙΑΤΡΙΚΗ
(ΓΙΑΤΡΟΙ)
5254242-1031
ΙΑΤΡΙΚΗ
(ΠΑΡΑΪΑΤΡ.)
29441526-318
ΝΟΣΗΛΕΥΤ.13116231128-398
ΔΙΟΙΚΗΤ.95100560-3548
+3 ΙΔΑΧ
ΣΥΝΟΛΟ30736053256-51198
Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε στο χαιρετισμό του και ο εκπρόσωπος των γιατρών Θανάσης Καραγιάννης. Δεν έχουμε ούτε γάντια να φορέσουμε, είπε, η κατάσταση είναι τραγική, έχει κοπεί τελείως η χρηματοδότηση.
Στο συλλαλητήριο συμμετείχε και απηύθυνε χαιρετισμό ο εκπρόσωπος της ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων) Πρέτζας Γιώργος εργαζόμενος στο Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων και μέλος του Γ.Σ. της Ομοσπονδίας.
Τα πράγματα γίνανε με σχέδιο, ανέφερε, μπορεί να μας ζητήσουν και να μη πληρωθούμε ακόμη για να λειτουργήσουν τα νοσοκομεία. Έχουν ζητήσει τεχνογνωσία Γερμανών για να περάσουν τα δημόσια νοσοκομεία στον ιδιωτικό τομέα, συνέχισε, και μπορεί μεν να μην υπάρχει κυβέρνηση, μόνο υπηρεσιακή, όπως ακούστηκε, αλλά το ομόλογο πληρώθηκε. Το πρόβλημα του νοσοκομείου θα πρέπει να γίνει κομβικό ζήτημα, μετωπικό, για όλο το νομό της Λευκάδας, είπε στην συνέχεια, αναφέροντας ακόμη ότι θα πρέπει να προσβληθούν οι νέοι οργανισμοί των νοσοκομείων που εξαφανίζουν τμήματα και υπηρεσίες. Χαρακτήρισε αρνητικό το γεγονός ότι δεν υπάρχει τη στιγμή αυτή στο χώρο του νοσοκομείου Σωματείο Εργαζομένων και είπε κλείνοντας ότι στόχος των κυβερνώντων είναι η «οικονομία κλίμακας», όπως την χαρακτήρισε, ένα μεγάλο δηλαδή νοσοκομείο στο κέντρο, στα Γιάννενα για την περιοχή μας, και οι ασθενείς να μετακινούνται εκεί.
Στη συνέχεια μίλησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νίκος Σταματέλος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε:
«… Τα μέτρα που παίρνονται στην Υγεία – Πρόνοια – Φάρμακο αποτελούν εξειδίκευση των αποφάσεων και κατευθύνσεων της ΕΕ για όλα τα κράτη – μέλη, με στόχο τη μείωση του εργατικού «κόστους», για να διευκολυνθεί η ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων… Κεντρικός μοχλός σε αυτή την πολιτική είναι η δημιουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), με το «ελάχιστο πακέτο παροχών», που σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι για να έχουν ένα ικανοποιητικό επίπεδο παροχών Υγείας θα πρέπει να πληρώσουν απ’ την τσέπη τους…».
Ανέφερε ακόμη το χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι η κρατική επιχορήγηση για τον ΕΟΠΥΥ με 10 εκ. περίπου ασφαλισμένους είναι 0,4% του ΑΕΠ, όταν προηγούμενα μόνο για το ΙΚΑ με 5,5 εκ ασφαλισμένους ήταν 1,2% του ΑΕΠ.
Κλείνοντας την ομιλία του ο Νίκος Σταματέλος είπε ότι το Εργατικό Κέντρο δεσμεύεται μετά τις εκλογές στις 17 Ιούνη να πάρει συγκεκριμένες αποφάσεις για κοινές αγωνιστικές πρωτοβουλίες, γιατί όπως ανέφερε, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών τα προβλήματα της Υγείας – Πρόνοιας πρόκειται να οξυνθούν, στα πλαίσια της γενικότερης καπιταλιστικής κρίσης, σε μια πορεία ελεγχόμενης πτώχευσης που βαδίζει η χώρα μας, με τις πολιτικές της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Μετά το πέρας του συλλαλητηρίου ακολούθησε πορεία στην Κεντρική Αγορά της Λευκάδας με κατάληξη το Διοικητήριο όπου επιδόθηκε ψήφισμα στον Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας κ. Θεόδωρο Βερύκιο, ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράστασή του δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι είναι διατεθειμένος ακόμη και να παρατυπήσει για να εξευρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger