Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

125.000 χιλ. ευρώ στο Νομό Λευκάδας για δράσεις πυροπροστασίας

Ειδήσεις όλο το 24ωρο απο Λευκαδα
Το ποσό των 18.400.00 εκ. ευρώ κατανέμεται σε όλους τους δήμους της χώρας και τους Συνδέσμους αυτών για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη.

Στο νομό Λευκάδας διατίθενται συνολικά 125.000 χιλ. € εκ των οποίων τα 113.800 € κατανέμονται στο Δήμο Λευκάδας και τα υπόλοιπα 11.200 στο Δήμο Μεγανησίου.
Η απόφαση έρχεται με αρκετή καθυστέρηση, αφού η αντιπυρική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει επίσημα από την 1η Απριλίου, ενώ έχουν ήδη εκδηλωθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη σε διάφορες περιοχές της χώρας πυρκαγιές, που άφησαν πίσω τους μεγάλες καταστροφές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χρήματα που προέρχονται από ίδιους πόρους των δήμων είναι μειωμένα κατά 4,5 εκ. ευρώ σε σχέση με τα αναμενόμενα, 23 εκ. ευρώ.
Σύμφωνα με την απόφαση οι δικαιούχοι φορείς οφείλουν να χρησιμοποιήσουν τις εν λόγω πιστώσεις αποκλειστικά για δράσεις πυροπροστασίας και θα πρέπει να γνωστοποιούν άμεσα τα σχετικά έργα στις αρμόδιες Διευθύνσεις των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.
Συγκεκριμένα οι δήμοι μπορούν να χρηματοδοτήσουν ενέργειες όπως: α) καθαρισμός βλάστησης για τη μείωση του κινδύνου στα περιαστικά δάση, άλση κλπ, β) καθαρισμός – έλεγχος χωματερών, γ) ενίσχυση εθελοντικών δράσεων σε επίπεδο ΟΤΑ Α βαθμού, δ) θέματα εξοπλισμού (π.χ. βυτιοφόρα, γεννήτριες, ασύρματοι κλπ) και ε) λειτουργικά έξοδα (υπερωρίες μη μόνιμου προσωπικού, καύσιμα).
Η κατανομή των χρηματικών ποσών έγινε με βάση την πρόταση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την κατάρτιση της οποίας λήφθηκαν υπόψη κριτήρια που συνδέονται με τον κίνδυνο πυρκαγιών, ποσοστό δασοκάλυψης, δημογραφικά στοιχεία, περιοχές δικτύου NATURA 2000 κ.λπ.


Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger