Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Αυτές τις ημέρες πραγματοποιείται η έκθεση των μικρών δημιουργών που με την σημαντική βοήθεια της δασκάλας τους κας Γεωργίας Τσίπουρα αποδεικνύουν περίτρανα ότι μπορούν να κάνουν θαύματα και να μαγέψουν με την φαντασία τους.

Ειδήσεις όλο το 24ωρο απο Λευκαδα
Αυτές τις ημέρες πραγματοποιείται η έκθεση των μικρών  δημιουργών που με την σημαντική βοήθεια της δασκάλας τους κας Γεωργίας Τσίπουρα αποδεικνύουν περίτρανα ότι μπορούν να κάνουν θαύματα και να μαγέψουν με την φαντασία τους.



ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ

Μια φορά και έναν καιρό υπήρξε ένα κόσμος όπου η  ζωγραφική χρωμάτισε κάθε γωνιά. Κάποια παιδιά που περιπλανιόντουσαν στις ακτές του Ιονίου μπήκαν στο μαγικό αυτό κόσμο με διάθεση να τον ανακαλύψουν. Βούτηξαν στα πολύχρωμα νερά του και μαγεμένα από την ποικιλία των σχημάτων και των χρωμάτων των ψαριών τα ακολούθησαν και βρέθηκαν μπροστά σε μια παράξενη παρέα από περίεργα  πλάσματα.

Τα παιδιά είδαν τα πλάσματα να κατευθύνονται προς ένα πολύ παλιό μπαούλο, να το ανοίγουν και να βγάζουν από μέσα θησαυρούς της λαϊκής  μας τέχνης, όλους φθαρμένους από τη θάλασσα και  το πέρασμα του χρόνου. Κάθε πλάσμα, πήρε από ένα και πήγε προς το σπίτι του. Τα παιδιά ακολούθησαν με περιέργεια. Τι θα τα έκαναν άραγε αφού ήταν πια όλα φθαρμένα; αναρωτήθηκαν. Θα φαίνονταν αταίριαστα στα σύγχρονα σπίτια τους, σκέφτηκαν.
Η απάντηση δεν άργησε να δοθεί. Τα πλάσματα έκοψαν και κράτησαν ότι τους άρεσε περισσότερο από το αντικείμενο που είχαν διαλέξει. Τώρα το μοτίβο που τους άρεσε ήταν εκεί χωρίς να το περιορίζει κανένα φθαρμένο στοιχείο. Όμως τα πλάσματα δεν το άφησαν έτσι. Το πλούτισαν και το στόλισαν με τη δική τους φαντασία.
Οι θησαυροί που ανακάλυψαν στο βυθό ήταν πια πραγματικά δικοί τους.



Στην έκθεση ‘’εικαστικές καταδύσεις’’ παρουσιάζεται η δουλειά των παιδιών του εργαστηρίου ζωγραφικής  ‘’καλειδοσκόπιο’’.
Τα παιδιά στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς άντλησαν έμπνευση από ποικίλα ερεθίσματα και δημιούργησαν τα δικά τους  έργα.
Γνώρισαν το έργο του Jean Dubuffet και βρήκαν νέους τρόπους να παρουσιάζουν τον εαυτό τους. Τα παράξενα πλάσματά τους έχουν κι αυτά την δική τους ιστορία στην ιστορία της τέχνης, αφού εμπνεύστηκαν  από τις παράξενες  μορφές του σουρεαλιστική Karel Appel. Τα έργα μεγάλων αρχιτεκτόνων βοήθησαν τα παιδιά να κατανοήσουν πως μπορούν να κρύβονται στην ουρά ενός ψαριού και συνέθεσαν τις δικές τους θάλασσες  κάνοντας χρωματική ανάλυση στο κομμάτι ενός βυθού. Βρήκαν τρόπους να αναπλαισιώνουν κομμάτια από το χθες και να τα εντάσσουν στα δικά τους έργα.
Ευχαριστώ πολύ όλους όσους βοήθησαν με τον τρόπο τους να δημιουργηθεί ο θαλάσσιος κόσμος της έκθεσης.!!!


 Το καλειδοσκόπιο είναι ένα εργαστήρι σχεδίου και ζωγραφικής   και στεγάζεται στην οδό Αγ. Παρασκευής 12, στη παλιά Λευκάδα τηλέφωνα επικοινωνίας 2645095154 και 6976106167.










Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger