Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Η 2α ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

Ειδήσεις όλο το 24ωρο απο Λευκαδα


Μια φορά κι έναν καιρό πριν από πολλά πολλά χρόνια στις 2 Απριλίου 1805 γεννήθηκε ένα μικρό αγόρι που το έλεγαν Χανς στο νησί Φιονία της Δανίας. Ο Χανς ήταν ένα ιδιαίτερα χαρισματικό παιδί και του άρεσε πολύ να διαβάζει και να απαγγέλλει ποιήματα.
Ο μικρούλης Χανς έμεινε ορφανός και προσπάθησε να μάθει την τέχνη του πατέρα του που ήταν παπουτσής αλλά δεν τα κατάφερε. Τέλειώνοντας το σχολείο που ήταν για άπορα παιδιά δοκίμασε να μάθει την τέχνη του ράφτη αλλά ούτε κι εκεί πέτυχε διότι το όνειρό του ήταν  να γίνει ηθοποιός και δεν τον κέρδιζε καμιά άλλη δουλειά.
Λάτρευε το θέατρο τόσο πολύ που αποστήθιζε τους ρόλους και του άρεσε να  τους απαγγέλνει στους φίλους του και στους γνωστούς του. Όταν λοιπόν έγινε δεκατεσσάρων ετών πήγε στην Κοπεγχάγη για να γίνει ηθοποιός. Στις εξετάσεις του Βασιλικού Θεάτρου απέτυχε λόγω εμφάνισης και τελικά αφιέρωσε όλη του τη ζωή στην δημιουργία και απαγγελία παραμυθιών. Κάπως έτσι  ξεκίνησε η ζωή του παραμυθά Χανς Κριστιάν Άντερσεν που με τα γνωστά του παραμύθια μεγάλωσαν γενιές και γενιές  "Η Βασιλοπούλα και το ρεβίθι", "Η Τοσοδούλα "και άλλα πολλά.Στις 2 Απριλίου σε κάθε γωνιά του πλανήτη μας άνθρωποι όλων των ηλικιών θα μαζευτούν να γιορτάσουν και να τιμήσουν τα παραμύθια και όλα τα άνθη της παιδικής λογοτεχνίας. Το ότι η φιλαγνωσία είναι κάτι που "χτίζεται" από την μικρή μας ηλικία είναι γνωστό, τώρα ποιοι από εμάς τους ενήλικες  θυμούμαστε την απόλαυση ενός παραμυθιού δεν έχουμε παρά να δοκιμάσουμε να διαβάσουμε ένα παραμύθι.

Α.Κ
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger