Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Φοβούνται μεγάλο σεισμό βόρεια του Ιονίου!!!!!

Ειδήσεις όλο το 24ωρο απο Λευκαδα



Η άγνοια εντείνει το φόβο ακόμη και τον επιστημόνων που με δεδομένο ότι η περιοχή...
της Αδριατικής (κοντά στις ακτές του Μαυροβουνίου) έχει δώσει σεισμό μεγέθους 7,1 Ρίχτερ το 1979.
Η περιοχή θεωρείται επικίνδυνη να δώσει μεγάλους σεισμούς και στο μέλλον και έτσι επιστήμονες από πέντε χώρες ένωσαν τις δυνάμεις τους για να ερευνήσουν την περιοχή ώστε να συγκεντρώσουν για πρώτη φορά στοιχεία.


Ολόκληρη η περιοχή από τα νότια της Πελοποννήσου ως τη βόρεια άκρη της Αδριατικής περιλαμβάνει τεκτονικές πλάκες που συγκρούονται μεταξύ τους και προκαλούν σεισμούς (οι κάτοικοι των νησιών του Ιονίου το γνωρίζουν πολύ καλά). Έτσι επιστήμονες από τη Γερμανία, την Αλβανία, την Κροατία, την Ιταλία και το Μαυροβούνιο άρχισαν στις 20 Ιανουαρίου τις πρώτες σε βάθος σεισμικές έρευνες για να εξετάσουν τη λιθόσφαιρα κάτω από τη νότια Αδριατική θάλασσα, δηλαδή στα βόρεια του Ιονίου Πελάγους. Στόχος τους είναι να αξιολογήσουν καλύτερα τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει η περιοχή από σεισμούς.
Τουλάχιστον δεν θα έχουν άγνοια των συνθηκών λένε οι επιστήμονες που ομολογούν ότι ως και σήμερα δεν μπορούν παρά να κάνουν εικασίες...
«Ακόμα και σήμερα δεν έχουμε ακριβή αντίληψη για την έκταση των λιθοσφαιρικών πλακών στη Νότια Ευρώπη, μολονότι αυτή η γνώση αποτελεί κρίσιμο προαπαιτούμενο για την αξιολόγηση του κινδύνου από φυσικές καταστροφές, όπως οι σεισμοί και τα τσουνάμι», δηλώνουν οι επιστήμονες.




phgh.http://24wro.blogspot.com
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger