Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Εργατικό Κέντρο Λευκάδας-Βόνιτσας: Στις 10 Οκτώβρη απεργούμε! – Στον πόλεμο τους, απαντάμε με πόλεμο!

Ειδήσεις όλο το 24ωρο απο Λευκαδα

apergia
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤH ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣH ΣΤΟΝ ΑΗ ΜΗΝΑ ΣΤΙΣ 10 π.μ.
ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΜΗ ΦΟΒΗΘΕΙΣ, ΜΗΝ ΤΡΟΜΑΖΕΙΣ
Εργαζόμενε, άνεργε, συνταξιούχε Εσύ έχεις τη δύναμη!
Ενίσχυσε την πάλη σου. Οργανώσου στο σωματείο. Δυνάμωσε το ΠΑΜΕ!


Έχεις ανάγκη από ένα στήριγμα, από ένα κίνημα που δε θα τα «διπλώνει». Θα βάζει εμπόδια, θα καθυστερεί τα κυβερνητικά μέτρα. Θα οργανώνει την πάλη για άμεσα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων, των ανέργων.

Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω! Γιατί χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά.
Θέλουν να καταργήσουν τον κατώτερο μισθό, γιατί δεν τους αρκεί, ότι οι νέοι εργαζόμενοι παίρνουν 500 ευρώ με τη σφραγίδα του νόμου. Γιατί δεν τους αρκεί, ότι ένας στους τέσσερις δουλεύει ανασφάλιστος, ότι ένα ποσοστό των εργαζομένων αμείβεται ήδη και με λιγότερα από 500 ευρώ και το αφορολόγητο κατέβηκε στα 5000 ευρώ.
Κανένας δεν μπορεί να κρατά στάση αναμονής. Να ξεγελιέται, ότι αυτά τα μέτρα είναι για το εθνικό συμφέρον και το καλό της χώρας μας. Είναι μέτρα που υπηρετούν αυτούς που προκάλεσαν την κρίση, τους βιομηχάνους, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, τους μεγαλοξενοδόχους, τους μεγαλέμπορους και τους συμμάχους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτοί έφεραν τα μνημόνια, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Αυτούς υπηρετούν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μαζί με τη ΝΔ, ο ΛΑΟΣ, η τρόικα.
Αυτοί δεν είναι η πατρίδα. Πατρίδα είμαστε εμείς που δημιουργούμε όλο τον πλούτο και το ληστεύουν οι λίγοι.
Εργαζόμενε –η πάρε θέση! Η κυβέρνηση μαζί με τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες που όλα αυτά τα χρόνια υπηρετούν την εργοδοσία, είναι στη μια όχθη. Βρίσκονται στην πλευρά του παράδεισου για την εργοδοσία και της κόλασης για τους εργαζόμενους. Η άλλη όχθη είναι οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα που βασανίζονται καθημερινά από αυτήν την πολιτική.
Μπες στο πλατύ πανεργατικό μέτωπο μισθωτών στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα για να εμποδίσουμε την εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων, για την ανατροπή της πολιτικής και όλων των κυβερνήσεων που υπηρετούν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου. Να δυναμώσουμε την πάλη μας, μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες.
Κανένας εργάτης και εργάτρια δεν πρέπει να έχει καμία εμπιστοσύνη σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ Είναι συνένοχες στα εγκλήματα σε βάρος της εργατικής τάξης. Με την πρόσφατη συμφωνία που υπέγραψαν στον ΟΤΕ οι ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και στήριξε η ΓΣΕΕ για μείωση των μισθών για τρία χρόνια κατά 11% έδειξαν με το μέρος τίνος είναι, επισφραγίστηκε η γενίκευση των μειώσεων των μισθών. Σημαία τους είναι η ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων, που προϋποθέτει το αίμα της εργατικής τάξης για να θωρακιστεί και να γιγαντώσει.
Ένας για όλους και όλοι για έναν. Στον ολομέτωπο και άγριο πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, χρειάζεται συντονισμένη, οργανωμένη, συλλογική απάντηση.
Κάθε απόλυση, μείωση μισθού, χτύπημα δικαιωμάτων, προσπάθεια διακοπής ρεύματος, προσπάθεια κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων, η τρομοκρατία της εργοδοσίας και της κυβέρνησης να συναντούν τη λυσσασμένη αντίσταση όλων μας.
Οι θυσίες που καλείται ο καθένας μας να κάνει μπαίνοντας στη μάχη είναι μικρότερες από τις θυσίες για να πλουτίζει εις βάρος του μια χούφτα άνθρωποι και επιχειρήσεις.
Στον πόλεμο τους, απαντάμε με πόλεμο.
Εμείς έχουμε τη δύναμη και θα νικήσουμε.
19 ΟΚΤΩΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ


πηγη..http://www.kolivas.de/
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger