Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Προς τι ο αιφνιδιασμός ; Αυτά δεν τα γνωρίζατε ;


Γιατί σηκώνεται  τόση σκόνη;
Διαβάζουμε λοιπόν στο Καταστατικό ιδρύσεως του ΤΑΙΠΕΔ  , άρθρο 4 :
Σκοπόςτου ΤΑΙΠΕΔ (άρθρο 4 καταστατικού του) είναι η αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων της Ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου και περιουσιακών στοιχείων ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ όπως ορίζεται στην §1 του άρθρου 5 του ν. 3986/2011.
Σημείωση:Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ): Χαρακτηρίζονται εκείνα των οποίων ο σκοπός αφορά την εξυπηρέτηση και την επιτέλεση κάποιας κρατικής λειτουργίας ή υπηρεσίας. Πρότυπο Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου είναι (κατά λειτουργία) η ίδια η Πολιτεία (το Κράτος) άλλα χαρακτηριστικά νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου είναι οι Οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης (δήμοι και περιφέρειες) η Εκκλησία της Ελλάδος, το Ν.Α.Τ., το Ι.Κ.Α., η Τράπεζα της Ελλάδος κλπ.

Ας δούμε τα παράδοξα-περίεργα και πονηρά που έχει ο ν. 3986/2011.  Από το σκοπό (και τον τίτλο) του ΤΑΙΠΕΔ αναφέρεται η αξιοποίηση της ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ του Δημοσίου.
Τί λέμε όμως ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου;
Δεν υπάρχει ορισμός της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου. ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ. Άρα δια της αναγωγής ό,τι δεν εμπίπτει στη ΔΗΜΟΣΙΑ περιουσία του δημοσίου είναι η ΙΔΙΩΤΙΚΗ περιουσία του.
Ο ορισμός περιέχεται  (όσο και να φαίνεται περίεργο) στον “Νόμο περί διακρίσεως κτημάτων” της  21 Ιουνίου (3 Ιουλίου) 1837! (νόμος Όθωνος, βασικό Δίκαιο)
Στο νόμο αυτό διακρίνονται τα κτήματα σε δημόσιαή ιδιωτικά(άρθρο 13). Δημόσια κτήματα είναι όσα ανήκουν στην επικράτεια (άρθρο 14). Οι δρόμοικαι παράδρομοι(αγυιαί=διάβαση σημασμένη με στήλη, εκείνη την εποχή – κατ’ άλλους όρμοι ή ακρωτήρια, νοηματικά όμως απορρίπτεται αυτή η εκδοχή), οι ποταμοίμε τις όχθες τους, οι αιγιαλοί, τα λιμάνια, οιόρμοικαι εν γένει όλα τα μέρη της επικράτειας όσα δεν δύνανται να γίνουν ιδιωτική ιδιοκτησία, θεωρούνται δημόσια κτήματα. (άρθρο 15).  Ιδιωτικά κτήματα είναι αυτά που ανήκουν σε ένα η περισσότερα άτομα ή σε κάποια κοινότητα (άρθρο 19).
 
Ο νόμος περί διακρίσεως κτημάτων προέρχεται από το σύγγραμμα “Ο Νόμος των Υποθηκών μετά σημειώσεων και ο Νόμος περί Διακρίσεως Κτημάτων” εκδ 1938, από την ψηφιακή βιβλιοθήκη Ανέμη Παν/μίου Κρήτηςhttp://anemi.lib.uoc.gr/metadata/9/0/7/metadata-39-0000583.tkl
 Βλέπουμε ότι δρόμοι, λιμάνια, αιγιαλοί, ακτές κλπ. ανήκουν στη ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ και όχι στην ΙΔΙΩΤΙΚΗ περιουσία του Δημοσίου.
Μετά τη διεκρίνηση και αφού μάθαμε ποιά είναι η δημόσια περιουσία, δηλαδή αυτή που δεν ¨αξιοποιείται” από το ΤΑΙΠΕΔ,ας δούμε τις λέει και το περιβόητο άρθρο 5 §1 του ν. 3986/2011
1. Η αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Ταμείου διενεργείται με κάθε πρόσφορο τρόπο και κατά προτίμηση, με:
α) Πώληση.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου  ΕΔΩ 
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger